НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Водимо политику будућности, али нећемо заборавити страдања Срба

06/08/2021

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да Србија води политику будућности, али да неће заборавити велика страдања Срба у Другом свјетском рату и у рату деведесетих година прошлог вијека.

 

Предсједник Србије Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић

 

Коментаришући изјаве највиших хрватских званичника да Србија воду јалову и политику прошлости, Вучић је истакао да се по резултатима види ко води јалову и политику прошлости.

 

„Што се тиче политике прошлости и ми желимо најбоље и најближе односе са Хрватском, али такође нећемо да заборавимо ни Јадовно, ни Пребиловце, ни Јасеновац, а богами ни “Олују” ни “Бљесак”, а нећемо ни да се стидимо наших жртава, нећемо да се стидимо колона избјеглих људи, недужних и кривих само зато што су Срби. Напротив, тим људима се поносимо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да су Крајишници у Србију донијели своје велико срце и да и они данас доприносе свим успјесима Србије.

„Ако је то политика прошлости, они то могу да назову како хоће, а ја то називам политиком одговорности и будућности, а ко води јалову и политику прошлости – можемо да се упоредимо пред крај године па да видимо све параметре и све бројеве па да људи у нашим земљама сами о томе просуђује“, рекао је он.

Вучић је поновио да је Србија спремна на сваку врсту разговора, договора, сарадње са Хрватском, без условљавања.

„Немојте да нас тјерате да се извињавамо јер сте нам протјерали на стотине хиљаде људи, јер то другачија Србија, нова Србија, Србија промијењене политичке генерације неће да прихвати“, поручио је он.

Вучић је у осврту на јучерашњи састанак са представницима власти и опозиције Републике Српске, на којем су били и представници опозиције из Србије, што је наишло на прозивке у дијелу јавности, рекао да је он задовољан састанком, који није био лак.

Он је нагласио да је разлика између Саше Радуловића и Бошка Обрадовића та што они имају Републику Српску за тему којом се баве и која их интересују, док друге то не интересује.

„Њих баш брига и за Републику Српску и за Косово и Метохију. Они то и не помињу. Ове људе је то занимало и морали су да плате цијену“, рекао је он и додао да је то тако када са друге стране имате тајкунске медије у које је уложено стотине милиона евра.

Вучић је упознао јавност да ће турска компанија “Теклас” преузети 600 од 1.200 радника, који су у Врању изгубили посао одласком “Геокса” и најавио да ће држава изнаћи модел да финансијски помогне свим оним који су остали без посла.

Он је захвалио руководству “Текласа” и најавио да ће директору те компаније због велике љубави и помоћи коју је исказао према Србији уручити орден на Сретење.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести