НОВОСТИ

Вулин: Забринутост због свега што се дешава у БиХ

14/08/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да су веома забринути због свега што се дешава у БиХ и притисака који постоје на Републику Српску, те поручио да је Србија против сваког наметања.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

Вулин је рекао да ранији високи представник као да је хтио да се освети свим народима у БиХ, те је наметнуо закон који као да има циљ да трајно затрује односе у БиХ и трајно посвађа људе који ту живе.

– Ми смо веома забринути због свега што се дешава у БиХ, забринути смо због притисака који постоје на Републику Српску, због тога што се намећу закони који треба да наметну истину, а истина се законима не може наметнути – рекао је Вулин у Дрвару.

Он је додао да су забринути због тога што се такви закони увијек, једино односе на Србе, због могућности да постану политичка батина којом ће се хапсити непослушни, као и због тога што се атмосфера у БиХ на овај начин веома покварила.

Вулин је апеловао да политичари никада не намећу ништа већ да воде рачуна о демократским процедурама јер то је једини начин да у Бих и цијелом региону владају мир и разумијевање.

О дипломатској ноти Амбасаде Руске Федерације у БиХ у којој наводи како не прихвата Кристијана Шмита за новог високог представника у БиХ, Вулин је рекао да Русија, као један од гаранта Дејтонског споразума, има право на своје ставове које не може да коментарише.

– Могу да коменатришем да смо као држава Србија апсолутно против сваког наметања, да не можемо да прихватимо ниједну одлуку коју не прихватају три конститутивна народа у два енитета која чине БиХ. Свака промјена Дејтонског споразума за нас је апсолутно неприхватљива и свако непоштовање процедура које су произашле из тог споразума за нас су неприхватљиве – рекао је Вулин.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести