НОВОСТИ

Вулин: Испружена рука Београда Сарајеву остала у ваздуху

19/10/2021

Србија је одлуком да све оптужнице за ратне злочине понуди Тужилаштву БиХ испружила руку сарадње Сарајеву, које није одговорило истом мјером, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Александар Вулин

– Мислимо да је наша испружена рука остала у ваздуху.  Нема тајних оптужница у Србији, ми смо све предали Тужилаштву и правосуђу БиХ. Међутим, правосуђе БиХ није одговорило на исти начин – рекао је Вулин у Скупштини Србије.

Он је додао да још није чуо никакав одјек са друге стране, а камоли захвалност или понуду да српско тужилаштво узме оптужнице из Тужилаштва БиХ.

Подсјетио је да се још не зна ко је покушао да убије предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима, да још нема ни случаја нити оптужнице иако су томе присуствовали медији из цијелог свијета.

Говорећи о односу БиХ према Косову и Метохији, он је оцијенио да изјаве појединих чланова Предсједништва БиХ лоше утичу на добросусједске односе.

– Кад члан Председништва БиХ каже да би признао Косово, то ће јако тешко утицати на добросуседске односе. То је непоштовање политике сопствене земље и њеног Устава – закључио је Вулин.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести