НОВОСТИ

Вулин: Нема ничег што Ђукановић не би урадио да остане на власти

30/08/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је да нема ничег што предсједник Црне Горе Мило Ђукановић не би урадио да изазове тензије и сукобе унутар Црне Горе, надајући се да ће тако остати на власти.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

Вулин је нагласио да позвати на протест против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру, као што је то учинио Ђукановић, може “само онај ко без и мало одговорности за туђе главе покушава немиром и нередом да чува своју моћ коју изједначава са својом главом”.

– Ако буде нереда у Цетињу хоће ли полиција Црне Горе морати да употријеби силу против полицијског обезбјеђења предсједника Црне Горе и да ли ће у том случају Ђукановић позвати НАТО у помоћ, како је пријетио током литија? И да ли ће за нереде оптужити /Александра/ Вучића и Србију пошто их иначе оптужује за све? – упитао је Вулин.

Он поставља питање да ли је било коме јасно шта је циљ протеста – “да се митрополит не устоличи или да му се покаже да постоје мјеста забрањена `за Србе и псе`, како је маштао усташки идеолог, по многима отац црногорске нације, Секула Дрљевић?”.

– Надам се да ће се политичари, који би насљеднику Светог Петра Цетињског да забране да га наслиједи на Цетињу, сјетити Његоша, ако су га икада и читали – рекао је Вулин, саопштено је из Покрета социјалиста.

Предсједник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић поручио је да ће бити међу противницима устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу уколико Српска православна црква не одустане од свечаности у Цетињском манастиру.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести