НОВОСТИ

Вулин: Оптужбе против Вучића су монструозне лажи

29/10/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин назвао је монструозним лажима тврдње свједока који је на суђењу за злочине у Глини почињене 1991. године оптужио предсједника Србије Александра Вучића да га је тада лично тукао.

Александар Вулин

Коментаришући чињеницу да је тај исказ пренио један број хрватских медија, Вулин је рекао да су лажи о Вучићу доказ да је хрватска служба спремна на све како би дестабилизовала Србију.

Вулин је рекао да ово више нису напади на Вучића већ монструозне лажи које ће се наставити и умножити како се избори буду приближавали.

– Ово је глуп напад и бесмислена лаж. Александар Вучић је 1991. године имао 21 годину, био је студент Правног факултета у Београду и није био члан ниједне политичке странке, а поготово није био никакав функционер. Нема никакву власт, не иде нигдје, вриједно учи и ради у Београду – рекао је Вулин за РТС.

Он је додао да је Вучић први пут на територији Републике Српске Крајине био крајем 1994. или почетком 1995. године, и то у изборној кампањи Српске радикалне странке и у пратњи новинара.

Вулин је оцијенио да је ова лаж доказ да је Хрватска очајна јер не може да прихвати јаку Србију, плашећи се да ће јој преузети примат у региону.

– Александар Вучић је тај који Србију чини довољно јаком да заиста почне да угрожава Хрватску у политичком и економском смислу – рекао је Вулин.

Хрватски медији пренијели су изјаву са суђења Србима осумњиченима за злочине у Глини у којој свједок, према њиховим наводима, тврди да је био заробљен и да га је лично тукао Александар Вучић, кога је оптужио за пријетње и учешће у злочину.

За Вулина је то доказ како се Србима суди у Хрватској, што га, како каже, посебно брине.

– Ако тај човјек није луд, онда је лажни свједок, нема трећег – закључио је министар унутрашњих послова Србије.

Остале Вијести