НОВОСТИ

Вулин: Присјећамо се вриједности које су српски народ учиниле непоновљивим (ВИДЕО)

29/08/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас у Стричићима да је “Кочићев збор” прилика за присјећање на истинске вриједности, које су српски народ учиниле тако непоновљивим, вриједним, великим и поносним.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

Вулин је истакао да је “Кочићев збор” традиционална манифестација, која захваљујући упорности српског народа траје толико дуго.

Након културно-умјетничког програма посљедњег дана зборовања у Кочићевим родним Стричићима, Вулин је истакао да Република Србија као свој приоритет има Републику Српску, те како се осјећају Срби у Републици Српској тако се осјећа и Србија.

– Док предсједник Александар Вучић води Србију, Република Српска ће бити чувана и сачувана, унапријеђена и ни по чему се неће разликовати од Србије када је у питању помоћ и подршка! – поручио је Вулин.

Вулин је нагласио да је Република Српска израз потребе српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови.

– Република Српска није настала вољом великих сила, него упорношћу и вољом српског народа да има простор на коме сам одлучује о себи. Тамо гдје Срби немају свог љекара, професора, полицајца, учитеља, судију, тамо за њих правде нема. То, нажалост, гледамо вијековима иза нас, али и у данашњим данима – изјавио је Вулин новинарима.

Због тога је, истиче Вулин, Република Српска кључна за опстанак српског народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести