НОВОСТИ

Вулин: Што започне Орић, настави Цикотић

24/08/2021

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је, поводом тврдњи министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића, да сматра пријетњом “када саборац одреда “Ел муџахедин” покушава да га ућутка” и нагласио “да што започне /ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер/ Орић, настави Цикотић”.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

„Не знам где је Цикотић нашао претњу у реченици “Животни интерес Републике Србије, свих Срба где год они живели је мир, то је наш животни интерес”, али знам да када саборац одреда “Ел муџахедин” покушава да ме ућутка, то онда јесте претња“, рекао је Вулин, поводом тврдњи Цикотића да наводно пријети Бошњацима.

Он је нагласио да се зна како су пролазили Срби којима су се бавили Орић и Цикотић, саопштено је из МУП-а Србије.

„Знамо како су пролазили Срби којима су се њих двојица бавила. Али, док још имам главу на раменима, да поновим оно што сам господина Цикотића питао у Зворнику: “Ко је покушао у Сребреници да убије Александра Вучића?”“, навео је Вулин.

Он је напоменуо да одговора још нема, те да неће престати да поставља то питање.

Цикотић је рекао да изјава министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина да Кривични закон БиХ којим се забрањује негирање геноцида “пријети миру и животима Бошњака” “показује која страна упорно угрожава мир и стабилност у БиХ и цијелом региону”.

„Препоручујем Вулину да добро размисли прије него што се поново одлучи за сличне пријетње и да се присјети како су и гдје су завршили његови претходници који су Бошњацима пријетили нестанком и који су те пријетње покушали спровести. Они су углавном или у тамницама или на сметљишту историје, а Бошњаци не само да су опстали, већ су постали незаобилазан фактор у региону“, рекао је Цикотић.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести