НОВОСТИ

Вулић: БиХ није ћаћевина Турковићеве и Изетбеговића

14/10/2021

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакала је да би Бисера Турковић, као држављанин БиХ, за почетак требало да зна да је БиХ државна заједница свих народа, а не њена и ћаћевина Бакира Изетбеговића у којој она даје савјете и наредбе.

 

Сања Вулић

Сања Вулић

 

– Милорад Додик зна много више но што Вама госпођо и политичком Сарајеву прија, а то Вам не одговара јер он није марионета у вашим рукама. Милорад Додик не иде код Вама блиских амбасадора по мишљење и не прави компромисе на штету Републике Српске што данима чине поједини опозициони лидери из Републике Српске, а уз асистенцију сарајевске чаршије – поручила је Вулићева реагујући на објаву Турковићеве на Твитеру у којој је навела да ће о будућности БиХ одлучивати грађани и демокрастке институције а не, како каже, декструктивни појединци.

Вулићева је у изјави Срни навела да је Турковићева показала и доказала да не познаје уставно уређење БиХ, иако је такозвани дипломата.

– Како сте уништили Министарство иностраних послова у Савјету министара и претворила га у 100 одсто бошњачко, тако бисте са карте избрисали сваки траг Републике Српске и свих Срба као и њихово постојање. Ту је разлика, госпођо Турковић, између Вас и нас, изабраних српских представника, што Додик свакако јесте са више од 300.000 српских гласова – истакла је Вулићева.

 

Она је навела да за информацију Турковићеве прави, истински Срби поштују и границе и људе.

 

– Срби воле и своје комшије. А, такви попут Турковићеве имају само једно – опсесију уништавања свега што је српско. Када БиХ постане пропали пројекат свјетских амбасада, рачун нека испоставе, вама, појединим Бошњацима који сте сву своју снагу усмјерили ка уништавању Републике Српске, а не развоју БиХ – истакла је Вулићева.

Она је констатовала да су једини кривци зашто БиХ нема будућност управо Турковићева и слични њој, јер живе своје опсесије и фрустрације мислећи да су Богом дани.

– И на крају, иако сам 34 године млађа од Вас, госпођо Турковић, препоручујем Вам да узмете Општи оквирни споразум за мир у БиХ и још једном прочитате надлежности Предсједништва. Ви као министар у Савјету министара, помоћном тијелу Предсједништва, само сте извршилац одлука у домену иностране политике – а не креатор. Вјерујем да бисте вољели бити креатор али у том случају покушајте на изборима добити подршку свог народа, као што Додик има свог. Мада, искрено, тешко да Вам то икада пође за руком – поручила је Вулићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести