НОВОСТИ

Вулић: Додик је представник свих честитих Срба који не мијењају вјеру

12/10/2021

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су на Самит Покрета несврстаних, који је одржан у Београду, били позвани сви чланови Предсједништва БиХ, а то што два бошњачка члана Шефик Џаферовић и Жељко Комшић не воле бити ни на тлу матице Српске, Републике Србије, то је одраз њиховог односа према Србима широм свијета.

Сања Вулић

Вулићева је поручила Џаферовићу да пише коме хоће и шта хоће, јер се његова, као и политика странке из које долази – СДА своди на ниво тужибаба.

– Исламске земље му не могу помоћи јер ми, Срби из Републике Српске, бирамо и бираћемо своје представнике у заједничким институцијама БиХ или заједничких институција неће ни бити – нагласила је Вулићева у изјави за Срну.

Она је навела да Џаферовић није кадар да говори уопште о Уставу и да се позива на њега, иако себе по Сарајеву представља најврснијим правником, те да о његовом поштавању Устава најбоље говори његова ћутња приликом именовања чланова ЦИК-а, мимо свих закона и Устава.

– Такође, врстан правник себи не би дозволио да буде сумњив, а Џаферовић и те како јесте о чему свједочи процес Амиру Зукићу и другима у предмету ‘Босна’, о именовању извршног директора у ‘Електропривреди БиХ’. О рату и његовој ратној прошлости да и не говоримо – истакла је Вулићева.

Она је навела да се Шефик Џаферовић може шепурити по Малмеу и клети у БиХ која нема никакву будућност све док такви као он покушавају да понижавају и омаловажавају српски народ.

– Милорад Додик јесте представник Срба и то свих честитих Срба, а ти чије Ви интересе заступате и који су спремни да мијењају вјеру и са Вама теже ка унитарној БиХ, ти и нису кадри представљати Србе. Љубав према Републици Српској, јача је од било какве Ваше опсесије за унитарном, исламском БиХ – поручила је Вулићева.

Она је истакла да је Џаферовићу очигледно криво што српски члан Предсједништва Милорад Додик отвара претпоставке за послове у Ираку, док су он и Жељко Комшића мандат преспавали и сачували фотељу за коју се грчевито боре.

– С тога, Ви сте Џаферовићу своју улогу одиграли и немојте другима држати лекције, поготово дипломатске, јер то није Ваш терен – закључила је Вулићева.

Остале Вијести