НОВОСТИ

Вулић: За разлику од Рамића, ми поштујемо све жртве и заједнички живот нам је прихватљивији од мржње

19/10/2021

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да Емир Рамић може причати шта хоће и колико хоће, али за разлику од њега Република Српска и њен народ поштују све жртве и заједнички живот им је далеко прихватљивији од мржње.

 

Сања Вулић

“Такође, за разлику од њега, ми не мислимо да страни тутори треба умјесто домаћих институција да доносе законе, нити мислимо да се тако штити уставност, а још мање гради повјерење”, рекла је Вулићева одговарајући Емиру Рамићу, директору тзв. института за истраживање геноцида Канада, да је овај институт успио у канадском парламенту да се избори за “усвајање закона о забрани негирања геноцида”.

Она је поручила да о којем год закону да је ријеч, став Српске би био исти – то је посао од народа изабраних представника, а не неких неизабраних странаца.

Рамићева реакција услиједила је након изјаве предсједника Српске да институт за истраживање геноцида није никакав институт већ једна мала НВО, која узима донације од људи из дијаспоре и шаље којекакве дописе институцијама по Канади и глуме институт.

Остале Вијести