НОВОСТИ

Вулић: Република Српска способна за самосталност

07/09/2021

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је Република Српска способна за самосталност, јер на том плану испуњава све услове, има обрисе државног уређења и доказала је своју снагу, економску стабилност и одговорност.

 

Сања Вулић

 

“Самим тим не требају нам никакве заједничке институције, нити ментори. Дејтонска БиХ је прихватљива за све народе уколико се поштује Дејтон, а данашња БиХ је антидејтонска. Доказ томе је етикетирање Срба и наметање етикете ‘геноцидаши’, што Срби нису и никада неће бити”, рекла је Вулићева за портал “Бањалука.нет”.

Она је истакла да СНСД не заговара било каква распакивање Дејтона, да је то нетачно и опозициони спин.

“Примјена изворног Дејтона и политички договор о томе није распакивање”, појаснила је Вулићева.

Она је рекла да српско јединство у погледу јединственог дјеловања у заједничким институцијама јако важно, те да би било издаја изаћи из таквог оквира.

“Ма какве нетрпељивости биле међу нама, исти образац понашања требамо имати у Сарајеву. (Инцково) наметање измјена Кривичног закона које се односе на негирање геноцида је ништа друго већ одмазда над Србима који нису геноцидаши и све док то не схвате страни моћници и тутори политичког Сарајева, морамо остати јединствени. То дугујемо Српској”, оцијенила је Вулићева.

Она је поновила да је рјешење проблема у БиХ дијалог домаћих актера без наметања са стране, те да без тога и једнаких права за све грађане БиХ нема будућности.

“Повратак на изворни Дејтон није угрожавање Дејтона зар не? Политички договор два ентитета и три народа за провођење слова Дејтона, а не ‘духа’, јер превише је било тих духова по Сарајеву”, истакла је Вулићева.

Она је рекла да је недавно окупљање на Мраковици показало снагу СНСД-а, да су људи те партије велика породица и да је тако бројан скуп недостижан опозицији.

Вулићева је навела да СНСД у савезништву са грађанима Српске.

“Наша платформа је непромјењива, а то је Република Српска изнад свега”, поручила је она и додала да је тренутно најважније сачувати Српску.

Остале Вијести