НОВОСТИ

Вулић: Турковићева да прочита Устав и престане замајавати јавност махалским понашањем

01/10/2022

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Бисера Турковић није БиХ, ни њен портпарол, а није ни овлашћена да говори у име БиХ.

 

 

– Ко о чему – Бисера о својатању БиХ. Она не може говорити ни у име града, Кантона Сарајево, а не у име БиХ, јер ни у Сарајеву је не доживљавају као представника БиХ, већ промотера саме себе и странке чији је члан – рекла је Вулићева Срни реагујући на изјаву Турковићеве да “БиХ, као држава која је прије 30 година одбранила свој сувернитет и територијални интегритет од агресије, осуђује и одбацује покушај Руске Федерације да припоји територије Украине.

Она је подсјетила Турковићеву да су о карактеру рата у БиХ њих двије расправљале на сједници Представничког дома када је упозорила да Дејтонски споразум не говори о било каквој “агресији”, већ трагичном сукобу у региону.

Вулићева је додала да привлачење пажње “бомбастичним изјавама” неће донијети Турковићевој нови сусрет са Сергејем Лавровом након којег би поново пласирала видео с лавом који риче док она вреба стране званичнике да се с њима слика у пролазу.

Она је поручила Турковићевој да коначно прочита Устав БиХ и запамти да је Предсједништво БиХ једино надлежно за вођење спољне политике, те да престане да замајава домаћу и страну јавност махалским понашањем и махалским изјавама које је научила у својој чаршији.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести