НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Вучић: Београд дао све од себе да има најбоље односе у региону

06/07/2021

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је државно руководство дало све од себе да Србија има најбоље односе у региону, јер то много доноси, а указао је и да су балкански народи све вријеме били “монета за поткусуривање” великих сила.

 

Предсједник Србије Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић

 

– Када су схватили да постоји могућност договора између Срба и Албанаца, срушили су сваку могућност договора да би они могли да повлаче потезе као у позоришту са луткама – рекао је Вучић.

Он сматра да ће Србија и Хрватска морати да имају боље односе, ако желе да оба народа опстану, јер имају ужасну демографију, али је нагласио како се код Хрватске види потреба да се све вријеме са неке позиције силе односи према Србији.

– Ако не виде интерес да сарађују… Изгубили сте приоритетну пругу према Будимпешти. Ми ћемо имати бољу везу са Бечом. Ко је ту изгубио Београд или Загреб? Да им се умиљавам због чега, протјераних 250.000 Срба у Олуји, Јасеновца, Пага, због чега? – упитао је Вучић.

Што се тиче односа са Црном Гором, Вучић је упитао шта им је то Србија лоше учинила, те навео како је Црној Гори дала вакцине, предложила отварање граница, да тамо српске компаније отворе представништва.

– Шта су они нама урадили? Протјерали нам амбасадора, признали самопроглашено Косово, донијели Резолуцију о Сребреници… – рекао је Вучић вечерас за ТВ Хепи.

Вучић је навео и да Србија у односу на све земље региона има 61 одсто страних инвестиција, да се полако враћају људи из иностранства, посебно образовани, али га брине наталитет у земљи.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести