НОВОСТИ

Вучић: Поносан сам јер имамо изузетно добре односе са Русијом

10/10/2021

Захвалан сам министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову што је дошао у Београд и на подршци коју Русија даје Србији у заштити њеног интегритета, рекао је након састанка предсједник Србије Александар Вучић.

 

Вучић и Лавров у Београду

Вучић и Лавров у Београду

 

– Ја сам много поносан што могу да кажем да имамо изузетно добре односе са Русијом и за разлику од многих других који се стиде да то кажу, ја то не кријем и са посебним поносом то изговарам – рекао је Вучић.

Нагласио је да је задовољан развојем билатералних односа двије земље, као и да је Србија до сада имала подршку Русије у свим свјетским институцијама и истиче да се нада да ће то тако бити и у будуће.

– Захвалио сам се и предсједнику Владимиру Путину на многим ангажманима по питању Србије, и изразио сам жељу да се сретнемо до краја године – рекао је Вучић.

Како је рекао, вечерашњи разговор је био један од најискренијих до сада.

 

Још фотографија као и објаву Александра Вучића на инстаграму погледајте на ЛИНКУ

 

– Руси су нам помогли и у ковид кризи, учинивши да се наш народ осећа сигурније и ми нећемо ту помоћ заборавити. Веома смо захвални на подршци нашем суверенитету и територијалном интегритету – рекао је Вучић.

Додаје да је упознао Лаврова са објективним страховима и рекао да је добио и важне савјете на различите теме.

– Србија ће остати војно неутрална земља и развијаће се као таква. Развијаћемо наше одбрамбене капацитете, како би одбили од било какве намјере оне који би ту одбрану да угрозе – рекао је Вучић.

Како каже, посебно је захвалан на обезбјеђивању енергетске безбједности Србије.

Сергеј Лавров је рекао да је пренио Вучићу најдубље поздраве од стране предсједника Русије Владимира Путина.

– Договорићемо се када ће се састанак два предсједника одржати. Имамо повјерљив дијалог, на свим нивоима. То је потврда нашег стратешког партнерства – рекао је Лавров.

Остале Вијести