НОВОСТИ

Вучић: Само Србима не дају право на самоопредјељење

23/09/2021

Предсједник Србије Александар Вучић указао је данас у Будимпешти на дупле стандарде по питању права народа на самоопредјељење, питајући како је могуће да то важи за све народе, осим за српски.

 

Предсједник Србије Александар Вучић

Само Србима не дају право на самоопредјељење

 

Коментаришући чињеницу да је у Београду промовисана књига “Идеја слободе и самоопредјељење” Рите Аугестад Кнудсен, супруге премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, Вучић је рекао да је та жена Норвежанка и да Србија не треба да се плаши књига и ријечи, али је истакао да је проблем што се то о чему говори књига Куртијеве супруге примјењује селективно.

– Како то да је самоопредјељење суштина слободе за све, осим за Србе? То је моје питање за све. Како Срби немају исто право? Све што је вама довољно, што је врхунац слободарске мисли, нама није. Знамо да смо мали и да су против нас велике силе. Знамо нашу позицију, али немојте само да нам то објашњавате принципима – поручио је Вучић.

Говорећи о данашњем физичком нападу приштинских специјалаца на тројицу Срба у близини прелаза Брњак, Вучић је навео да је забринут због пребијања припадника српског народа на Косову и Метохији.

– Питање за ЕУ и НАТО је зашто то дозвољавају? Јасно смо поставили границе докле ћемо трпјети одлуке Албанаца. Вјерујем у храброст народа. Буде ли покушаја прогона нашег становништва, то се неће догодити – тврди предсједник Србије.

Он је додао да се нада да се неће чекати још 10 година па да Бриселски споразум заживи на терену.

– Ако Бриселски споразум постоји, очекујем да сутра засједа менаџмент и да почнемо са формирањем заједнице српских општина – поручио је Вучић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести