НОВОСТИ

Вучић: Србија свој народ на Космету и у Српској неће оставити

17/08/2021

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће се повећавати притисци на Србију због косовског питања и Републике Српске, али да ће она увијек бити уз свој народ и на сваки начин му помагати.

 

Александар Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић

 

„Пред нама није лако вријеме, повећаваће се притисци око Космета и Републике Српске. Моја порука људима из Скелана, Сребренице, Братунца, нашем народу у Републици Српској – Србија ће увек бити уз вас, у сваком тренутку, и економски да помажемо. Да наш народ оставимо на цедилу не можемо и нећемо, то је порука и грађанима Косова и Метохије и свима“, рекао је Вучић у обраћању грађанима на тргу у Бајиној Башти, међу којима је било и грађана из Републике Српске.

Он је поручио да нових Олуја и Бљеска против српског народа неће бити, јер је Србија данас другачија земља, која држи до себе и свог народа.

Вучић је истакао да је српски народ сувише пропатио, изгубио људе и да је превише оних који су напустили своја огњишта и да Србија не може да допусти да се поново дешава све што се дешавало деведесетих година, нити оно што се дешавало током Другог свјетског рата.

У одговорима на новинарска питања, Вучић је поручио Црној Гори и њеном премијеру Здравку Кривокапићу да Србија жели најближе односе са Црном Гором, да не тражи ништа, али да неће дозволити да Србију неко понижава.

„Немојте сметнути с ума чињеницу да је готово годину дана од када је протеран амбасадор Србије. Сећате се због чега је протеран? Због вијенца који је положио на споменик мојковачким јунацима, и зато што је рекао нешто неспорно, за шта ни Кривокапић не може да каже да је спорно“, рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је Србија одговорила реципрочно, али да је повукла своју мјеру, вјерујући да ће Црна Гора исто урадити.

„То је само једна ситница. Немојте да говоримо о разним документима и актима које је доносила Скупштина Црне Горе, проглашавање нашег народа геноцидним. Доносили су различите одлуке и у вези слања вакцина “војсци” самопроглашеног Косова“, напоменуо је Вучић.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести