НОВОСТИ

Вучић: Србија ће се супротставити санкцијама, док сам предсједник неће бити блокаде на Дрини (ВИДЕО)

23/10/2021

Србија ће се супротставити и бити против било каквих санкција које би неко доносио према Републици Српској, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије, послије састанка са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ.

 

Вучић

Александар Вучић

 

Нагласио је да неће бити блокаде на Дрини докле год је он предсједник Србије.

– Додик је недвосмислено рекао да не постоји никакав хир Српске да било коме прави проблеме. Можемо да побјеђујемо само ако се договарамо, преговарамо и треба обновити дијалог са свима, да се пронађе излаз из кризе. Молимо их све да ријешавамо проблеме кроз разговор и дијалог, а санкције доводе само до узавреле атмосфере и пута који није добар. Неће бити блокаде на Дрини, јер Србија никада неће подржати санкције према свом народу – нагласио је Вучић.

 

Истакао је да су разговорали о свим важним темама у БиХ.

 

Видео прилог можете погледати ОВДЈЕ

 

– Говорили смо о конкретним пројектима. Разговарали смо о развоју инфраструктуре и спајању Србије и Српске, до краја године очекујемо потписивање комерцијалног уговора о изградњи ауто-пута до Бијељине, од 18 километара, који ће 90 одсто финансирати Србија. Желимо и изградњу ауто-пута према Сарајеву, и желимо тих 90 километара од Вишеграда до Сарајева да завршимо што прије – додао је Вучић.

Истакао је да тренутна енергетска ситуација пријети великом броју земаља у региону.

– Гледаћемо да припремимо заједничку платформу са земљама у региону, али и Русијом, за изградњом гасовода до Бањалуке – истакао је Вучић.

 

Видео прес конференције можете погледати ОВДЈЕ

 

Вучић је додао, да вјерује да ће први авиони летјети с аеродрома Требиње прије краја 2023. године.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести