НОВОСТИ

Вучуревић: Бореновић тражио да нападам Вучића, Станивуковића хоће да пусте низ воду

22/10/2021

Некадашњи високи функционер ПДП-а Славко ВУчуревић, који је данас иступио из ове странке, истакао је да је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у неколико наврата од њега тражио да иде јавно против предсједника Србије Александра Вучића.

 

Славко Вучуревић

Вучуревић је на конференцији за новинаре у Требињу истакао да је тај Бореновићев захтјев јадан и понижавајући, нагласивши да је и прије седам дана добио непристојну понуду а да се заузврат мирно повуче из ПДП-а.

“Прије седам дана добио сам поруку од предсједника Бореновића, коју ми је пренио Саша Борјан, да ми нуде мјесто директора ХЕТ-а након избора или мјесто амбасадора само да се мирно повучем из странке. Све сам то одбио због себе, људи око мене и 150 чланова који од данас више нису у ПДП-у”, истакао је Вучуревић.

Он је навео да ПДП-ом влада интересна група која је, како каже, преко једне банке у западној Херцеговини “убацила” десетине милиона евра које користи врх партије.

Младен Иванић, у кога је, каже Вучуревић, својевремено имао огромно повјерење, одлучио је да на то све затвори очи зарад сопствених интереса.

“Иванић је задржао мјесто почасног предсједника да би био близу партијске касе и могао управљати донацијама”, истакао је Вучуревић.

Он тврди да је ПДП подложан утиацаијима веома опасних обавјештајних служби западних земаља.

“Заједно са колегама тражио сам одговоре на бројна сазнања која имамо, па и на питање како то да дјеца људи из врха партије добијају стипендије у Лондону, обезбјеђује им се бесплатно школовање, купују им се станови, одакле и са чијим парама, али до данас из врха ПДП-а нема ништа осим тишине”, нагласио је Вучуревић.

Он је навео да Бранислав Бореновић и Игор Црнадак одавно “раде о глави” и градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу, који је био

марионета у њиховим рукама и послужио им за прљаве игре.

“Бореновић је од мене тражио да се у Требињу не промовише Драшко Станивуковић јер не поштује партијске ставове. Када сам питао о којим се тачно ставовима ради, Бореновић ми је тада рекао да Станивуковић није именовао директора Топлане, што му је ПДП тражио, ни начелника Одјељења за урбанизма, као ни директора Водовода кога је партија предложили”, истиче Вучуревић.

Према његовим ријечима, сличан разговор водио је раније и са потпредсједником партије Игором Црнатком који му је рекао да Станивуковића треба “изгурати” за градоначелника, а потпом пустити низ воду.

“Још док сам био амбасадор у Словенији, Црнадак ме посјетио у Љубљани и рекао да се ‘прогура’ Станивуковић како би ПДП овладао Топланом, Водоводом и урбанизмом, а потом им он више не би био важан”, рекао је Вучуревић.

Остале Вијести