НОВОСТИ

Вучуревић: ПДП у дослуху са међународном финансијском мафијом – опрали десетине милиона КМ

22/10/2021

“ПДП више није ни странка ни партија, већ једна канцеларија колаборационистичког и квинслишког тима, који све ради за одређену своту новца. Имам информације да су у неколико наврата тражили од чланова ПДП-а да бјанко потпишу изјаве да поклањају по 5.000 КМ партији, а да новац не морају да дају, већ да ће он да дође са неке друге стране”, изјавио је Славко Вучуревић који је, како каже дубоко разочаран издајничком политиком ПДП-а одлучио да након 18 година напусти ову партију.

 

 

Славко Вучуревић

Вучуревић је је на рачун ПДП изнио бројне тешке оптужбе, међу којима су и прање новца, уцјењивање, а тврди и да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији и да желе да уруше партију како би на наредним изборима добили мандат само они који могу да плате.

“Допустили су да се у ПДП-у купују позиције, 50.000 КМ за мјесто директора неке агенције, предузећа или већа сума за амбасадора. То је изазвало револт чланства. Имам информацију да је дио врха ПДП- а и данас у дослуху са одређеном међународном финансијском мафијом и да су одређени људи из врха партије учествовали у прању десетина милиона марака”, рекао је Вучуревић.

Он је додао да многи чланови то нису прихватили, а да захтјев за истрагом тих навода никада није добио сагласност врха ПДП-а.

“Притисак на ПДП у Требињу је само дио њима познате кампање коју су водили и у прошлим временима. Тако је смијењен човјек у Градишци, сада раде то у Приједору, Палама и Требињу. То су најбољи одбори ПДП-а”, навео је Вучуревић.

Каже да партијом руководе они који су имали најгори резултат, попут самог Бранислава Бореновића и Игора Црнатка.

“Они су данас предсједник и потпредсједник ПДП-а. Какви су у Бањалуци довољан је податак да никада нису смјели да ставе своје име за градоначелника Бањалуке, а сви живе у Бањалуци и у политици су годинама. Али су зато успјешно манипулисали, не да ПДП расте, већ са новцем свих општинских и градских одбора”, рекао је Вучуревић.

Вучуревић додаје да је главна одлика квислиншке канцеларије, како назива врх ПДП-а данас унутрашња корупција, отимачина, јад и криминал и да се ради о групи људи спремној на потпуно урушавање система за шта су плаћени милионским износима.

ПДП у дослуху са међународном финансијском мафијом
ПДП је у дослуху са међународном финансијском мафијом, а људи у врху партије и њихови сродници учествовали су у прању више десетина милиона евра.

“Имају станове у Великој Британији. Ево нека кажу имају ли?”, навео је Вучуревић.

Нова партија
Вучуревић је казао и да клуб посланика ПДП-а у Народној скупштини није јединствен и да се увелико размишља о оснивању нове политичке партије, која би се вратила исконским принципима ПДП-а који се сада не поштују.

„У одбору у Требињу ће остати неколико лиуди од нас 150“, навео је Вучуревић.

Остале Вијести