НОВОСТИ

Вујадиновић о Вукановићевим нападима на Вучића

01/11/2021

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић изјавио је да је српски народ у БиХ добио свог Жељка Комшића оличеног у Небојши Вукановићу.

 

Милимир Вујадиновић

 

Реагујући на напад на предсједника Србије Александра Вучића од посланика из Народне скупштине Републике Српске Небојше Вукановића, Вујадиновић је нагласио да је “више је него очигледно да је српски народ на Балкану добио новог Александра ујединитеља, оличеног у Александру Вучићу, а српски народ у БиХ свог Жељка Комшића оличеног у Небојши Вукановићу”.

– Реагујући на ове нападе, размишљао сам да ли је уопште достојно на исти лист папира ставити име Александра Вучића и Небојше Вукановића. Међутим, сада је већ евидентно, да иза напада на српског предсједника и Србију, не стоји један посланик из Републике Српске, који је одавно изгубио сваки политички кредибилитет, већ читав систем, у коме је он мали дио, а чији центар се налази у иностраним политичким круговима – навео је Вујадиновић.

Он је додао да би било забавно, да није забрињавајуће, посматрати како истовремено, напади на српског предсједника и државу, долазе из Хрватске од антисрпских медија и лажних свједока из прошлости, из Сарајева од острашћених лидера сарајевске политичке чаршије, затим шиптарских политичара са Косова и Метохије, а сада и од неких дијелова српског политичког спектра, оличеног у Небојши Вукановићу.

Вујадиновић подсјећа да се Вучић веома често састаје са америчким предсједницима, али и са руским и кинеским предсједником и то више пута него сви регионални лидери заједно.

– Међутим, одавно је свима упућенима познато и то, да се Небојша Вукановић, састаје са тужиоцима и судијама у бројним парницама, у којима углавном бива правоснажно осуђен због бројних лажи и увреда које износи на рачун појединаца али нажалост, веома често се састаје и са представницима страних амбасада и центара моћи – наводи Вујадиновић.

Он је додао да је Вукановићев напад на Вучића услиједио непосредно након разговора и састанака са представницима страних држава, а све уз невиђену подршку и одушевљење медија из ФБиХ, који су под директном контролом Бакира Изетбеговића и сличних.

– Што се тиче побједе над Александром Вучићем, у којој Небојша Вукановић толико жарко жели да учествује, свима је јасно да је то пусти сан једног недораслог и фрустрираног политичара, јер ту побједу нису однијели ни много већи и моћнији, без обзира на огромни новац и подршку коју добијају из иностранства, а које све више прижељкује и добија и Небојша Вукановић. Без обзира на сва настојања Вукановића, Изетбеговића, Комшића и осталих, Вучић и мајка Србија ће наставити да помажу српски народ у Републици Српској и ФБиХ и наставиће да помажу српско јединство истог народа са обје стране Дрине – поручио је Вујадиновић.

Посланик Небојша Вукановић изнио је низ увреда на рачун предсједника Србије након Вучићеве изјаве да је разочаран јер више не постоји српско јединство у Републици Српској, које су америчке дипломате и представници успјели да разбију.

Остале Вијести