НОВОСТИ

Галијашевић: Додик говори о миру, а СДА прижељкује и најављује нови рат

23/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик говори о миру, договору, Уставу БиХ и Дејтонском споразуму, док СДА изазива, прижељкује и најављује нови рат у БиХ, изјавио је стручњак за безбједност и борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

 

Џевад Галијашевић

Галијашевић је истакао да је Додик пјесмом и хармоникашем у Предсједништву БиХ послао поруку да нема рата и да га неће бити, за разлику од СДА, која изазива, прижељкује и најављује нови рат у БиХ.

Он је навео да Додик говори о миру, договору, Уставу БиХ и Дејтонском споразуму, јер зна да “рат у БиХ није приватна ствар лудака из СДА”, него велико народно страдање и геополитички потрес у коме би учествовали многи народи и сви заинтересовани државни, политички и војни субјекти из окружења и цијелог свјета.

Галијашевић је упозорио да пријетње из Сарајева и СДА треба озбиљно схватити, јер су, како је навео, њихови политички комесари, обавјештајци и квазидипломате, као бијесни пси исламизма, кренули на Републику Српску.

– Охрабрени су снажним националним увјерењем да су хрватску народну конститутивност већ сломили политичким вирусом хрватског поријекла, званим Жељко Комшић, и да су на позорници остали само Срби и њихова Република Српска – истакао је Галијашевић за Срну.

Према његовим ријечима, лидера СДА Бакира Изетбеговића и странку понијела је низбрдица, па су објавили рат за политичке циљеве који би, када би били реализовани, изазвали нестанак Срба и Хрвата у БиХ.

– Најважније питање на овом мјесту јесте да ли Бошњаци, као нација и као припадници ратоборног Ислама, уопште могу направити споразум са било којом националном и вјерском заједницом у заједничкој држави – рекао је Галијашевић и напоменуо да Хрвати траже само једно, да бирају своје националне представнике, те да им из Сарајева стиже негативан одговор.

Он је навео да тај став потврђује избор “чаршијског евете-фендије Жељка Комшића” за тумача хрватских интереса из бошњачке перспективе, “на начин како то Мирко Пејановић, Миро Лазовић, Драган Мектић и Мирко Шаровић, тумаче српске интересе, из угла једнонационалног и исламског Сарајева”.

– У ту сврху у чаршији се измишља прича о хрватским тежњама да се добије трећи и ентитет и српској жељи за сецесијом. Као пропагандна матрица, ова лаж, се пласира до западних НАТО служби и власти у ЕУ као једини алиби сталним позивима на рат, који одјекују политичком и јавном сценом у васцијелом босанском исламистану – истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио да су се на улицама Сарајева појавили позиви у бој на ратничком плакату “И ти си потребан за одбрану БиХ”, те додао да се тако, кроз хушкачку реторику и пријетње оружјем покушава развити код Бошњака свијест о неопходности сукоба и неизбјежном рату.

Галијашевић је истакао да Тужилаштво БиХ о овој пријетњи ратом, хаубицама и ручним бацачима ћути, а морало би отворити кривични предмет и казнити нечовјека /конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића/, који са службеног мјеста, званичног представника БиХ у Њемачкој, пријети ратом.

– Али, Тужилаштво прави предмете и покреће процесе само против Срба и Додика, оно не суди муслиманима чак и кад хушкају на рат – нови рат, у коме Атовић не би учествовао и у који би слао здраву бошњачку дјецу – рекао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, Додик је послао поруку да држава није власништво муслимана, Бошњака и СДА, да се Бошњаци морају суочити са историјском истином да је Османско царство пропало и да Срби као народ нису тек потлачена раја, да имају свој хришћански и културни идентитет, али и да не желе рат, те да се против западне и исламске тираније боре политичким средствима и пјесмом.

Галијашевић је нагласио да пријетње из Сарајева и СДА треба озбиљно схватити, јер у БиХ постоји 4.800 тона вишкова експлозивних средстава и муниције, у кућама, становништво крије око 65.000 јединица стрељачког наоружања – митраљеза, аутоматских и полуаутоматских пушака.

Он је указао и на постојање шест фабрика наоружања и војне опреме – “Претис” Вогошћа, “Бинас” Бугојно, “Игман” Коњиц, “Ремонтни завод” Хаџићи, “Братство” Травник и “Унис гинекс” Горажде.

Галијашевић је упитао како на све ово гледа њемачки гост у БиХ Кристијан Шмит, шта он мисли о радикалном исламу и уочава ли проблем док поручује Србима да шуте и трпе.

– Шмит мора отворити очи и видјети процесе који се одвијају и добијају на снази и замаху. У њима и кроз њих јачају масовни удари из Африке и Азије и цијели исламски свијет у таласима, удара на врата Европе, улазећи стројевим кораком на Балкан – нагласио је Галијашевић и додао да ће опет као некад, Срби затребати у одбрани и спашавању те и такве, отуђене Европе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести