НОВОСТИ

Галијашевић: И БиХ треба да страхује од освете муџахедина Американцима

01/09/2021

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић упозорио је да би БиХ, поред Авганистана и Пакистана, могла бити међу првим метама терористичких акција, као вид одмазде муџахедина према Американцима.

 

Џевад Галијашевић

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић

 

БиХ ће, без сумње, поред Авганистана и Пакистана бити прва тачка због које треба страховати од одмазде према америчким интересима у виду терористичких акција – рекао је Галијашевић Срни поводом нових упозорења Стејт департмента за Американце који путују у БиХ због, између осталог, тероризма и нагазних мина.

Према његовим ријечима, освете ће бити, питање је само на којим локацијама.

Галијашевић је подсјетио да су Американци послије напада на Њујорк 11. септембра 2001. године казнили муџахедине у БиХ и у Пакистану, да је 2011. Бин Ладен убијен у Пакистану, као и да су тамо побијене и вође муџахедина.

– Постоји комуникација коју је Саудијска Арабија имала са муџахединима, али и примарна мрежа босанских муџахедина. Мада је имала најснажнију финансијску подршку Саудијске Арабије и Катара она је примарно основана од авганистанских ветерана и примарно интегрисана са проблемима који су се дешавали у том региону – појаснио је Галијашевић.

Та мрежа је, додао је он, данас незадовољна, али је указао да је снажна, да има своје војне формације, Нусра фронт у Сирији.

– Они су јаки и они ће, као вид одмазде због тога што су их Американци оставили на цједилу и дали талибанима власт у Авганистану, сигурно да се свете. То је добра процјена САД – оцијенио је Галијашевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести