НОВОСТИ

Грлић Радман позвао Комшића да поднесе оставку

08/09/2021

Министар спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман позвао је данас предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића да поднесе оставку ако се противи конститутивности народа, поручивши да не представља Хрвате у Предсједништву БиХ, нити га је брига за њих.

Грлић-Радман

Грлић Радман каже да је и он био на Бледском форуму и да није могао да вјерује када је чуо да Комшић говори да је конститутивност увезена из СССР-а, односно да ју је Тито увезао.

– Оно што ме јако зачуђује и што не могу да вјерујем да господину Комшићу није неугодно да се представља као представник хрватског народа, а да уопште није изабран гласовима хрватског, него бошњачког народа. Уосталом, ако је против конститутивности, онда би вјероватно већ сада требао да поднесе оставку – навео је хрватски шеф дипломатије.

Комшић је прошле седмице, говорећи на Бледском форуму у Словенији, рекао да с политичког становишта гледано, конститутивност је етнички концепт који своје исходиште проналази у политичко-правним односима бившег СССР-а.

– У тзв. ”народној демократији”, и тај концепт је био заступљен и у бившој држави, која је као и социјализам и његова идеологија, пропала – навео је тада Комшић.

Остале Вијести