НОВОСТИ

Деђански: Жалосно политичко незнање опозиције о опасностима за Српску

15/10/2021

Политички аналитичар из Београда Стевица Деђански каже да је оно што је рекао предсједник Србије Александар Вучић да има сазнања да најмоћније земље свијета до прољећа желе да укину Републику Српску, свима јасно и да не вјерује у политичко незнање неких политичара у Српској, које је жалосно.

Стевица Деђански

– Оно што је рекао Вучић је свима јасно већ две до три године, само што је он то рекао јавно и то има озбиљну тежину – рекао је Деђански Срни, коментаришући изјаве појединих опозиционара у Српској који не вјерују да је Српска у опасности и поред Вучићевих изјава.

Он сматра да је позиција опозиције у Републици Српској “мало шизофрена” јер су се с једне стране окупили око осуде “Инцковог закона”, а с друге стране својим изјавама демонизују српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика оптужујући га да је за све крив.

– Мислио сам да су се опаметили и да су схватили да су национални интереси изнад чисте политике. Али, сада својим изјавама показују да они то желе да искористе да, исто као што покушава и /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић, покажу да је за све крив Додик – навео је Деђански.

Он је рекао да то значи да опозиција у Српској враћа своју политичку борбу и покушава да демонизује Додика како би профитирала, а не схвата да тиме сада, у ствари, сијече грану на којој сједи, односно сијече грану Републици Српској.

– Још не могу да верујем да је њима исто циљ да Република Српска нестане, али мислим да својим изјавама и понашањем доприносе томе – додао је Деђански.

Према његовим ријечима, Запад жели да уради двије ствари, а то је да Србији отме Косово и Метохију, а Републику Српску утопи у БиХ.

– И они не крију да то раде и очигледно је да ће се притисци појачавати. Видимо сваког дана све више притисака – рекао је Деђански.

Он је истакао да зато просто више не вјерује у политичко незнање неких политичара који су ту толико година и деценија, већ да постоји само лична острашћеност, као што и у Србији постоји дио опозиције који је, због мржње према Вучићу, спреман да прода национале интересе.

– Тако и у Републици Српској. То је заиста жалосно – навео је Деђански.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести