НОВОСТИ

Додик: БиХ безбједносно стабилна, али јединствена никад неће бити

15/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавио је да је БиХ стабилна земља у безбједносном смислу и да ће тако остати, али да није јединствена нити је икада била.

 

Милорад Додик

 

Он је у Сарајеву након састанка чланова Предсједништва БиХ са министром за европске и иностране послове Аустрије Михаелом Линхартом, рекао да је ово  била прилика да се Линхтар упозна о стању у БиХ.

– Српска нема намјеру да руши територијални интегритет БиХ, али има намјеру да врати суверенитет који је Устав и Дејтонски споразум дао Републици Српској – поручио је Додик.

Навео је да је аустријски министар поменуо неколико термина, међу којима стабилност и јединство.

– Вјерујем да БиХ има стабилност у безбједносном смислу и да ће тако остати, без обзира што неко стално најављује неку причу о рату. Јединство БиХ нема и то су испразни захтјеви, јер БиХ никада није била јединствена – поручио је Додик.

– Српска неће да буде у пропалом концепту Оружаних снага БиХ, Високог судског и тужилачког савјета, индиректних пореза. Управо зато повући ћемо своје сагласности – рекао је он.

Поручио је да бори за интересе Српске, не угрожавајући друге и додао да Српска неће да плаћа илузије, као што су Оружане снаге.

Остале Вијести