НОВОСТИ

Додик: Блокираћемо све пројекте за ФБиХ, док се не омогуће пројекти у Српској

24/08/2022

Српски представници на нивоу БиХ блокираће све пројекте у ФБиХ, док се не омогући реализација пројеката за Републику Српску, рекао је на конференцији за новинаре српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

 

Истакао је да је и питање аеродрома у Требињу одбијено.

– Осим развојних пројеката за ФБиХ, ту ништа не може да прође. Не могу више да подржавам развојне пројекте у ФБиХ. Није ми драго, али тако морам да радим због патолошког односа друга два члана Предсједништва БиХ према развојним пројектима у Републици Српској – рекао је Додик.

Додик је истакао да су друга два члана Предсједништва БиХ показали да је њихова политика антисрпска.

Истакао је и да друга два члана Предсједништва БиХ раде против интереса БиХ.

– На данашњој сједници Предсједништва сам предложио пет тачака дневног реда од којих није усвојена ниједна што говори о односу других чланова Предсједништва према Републици Српској, рекао је Додик.

Додик је истакао да је за прву тачку предложио смјену бошњачког Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића.

– Јер је прекршио Пословник и устав. Зато што се и лажно представља. Сматрао сам да се спријечи таква пракса, сматрам да Џаферовић није достојан да представља БиХ, јер не представља ставове БиХ, већ личне и ставовењегове  странке СДА, чиме крши, опет кажем, крш Пословник и Устав – истакао је Додик.

Додик је нагласио да предсједавајући Предсједништва мора износити усаглашене ставове.

-Јуче није постојао сгав Предсједништва о учешћчу на Кримском самиту. Џаферовић је јуче изнио личне ставао и прекршио је процедуру. Ово је најбољу начин како се руши БиХ – навео је Додик.

Додик је истакао да је предложио закључак да се поднесе кривична пријава против Кристијана Шмита и

– Да затражимо да он оде из БиХ. Овдје се ради о поштовању међународног права. Понаша се антиправно. Предсједништво треба да брине о томе – рекао је Додик.

Истакао је да је тражио сам да се БиХ продружи иницијативи Отворени Балкан.

– И то су одбили – навео је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести