НОВОСТИ

Додик: Враћање изворном Дејтону; Преиспитивање одлука и датих сагласности (ВИДЕО)

01/10/2021

У Бањалуци је одржан састанак владајуће коалиције, предвођен предсједницима странака. Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да би током октобра требало да буде одржана посебна сједница НСРС како би Република Српска дала прави одговор на неуставно понашање Уставног суда БиХ.

Владајућа коалиција - конференција за новинаре - Фото: РТРС

Владајућа коалиција – конференција за новинареФото: РТРС

Додик је истакао да је на данашњем састанку разговарано о најважнијим темама за Републику Српску у свјетлу одлука Уставног суда, како посљедње о Закону о шумама Републике Српске, тако и ранијих одлука које је овај суд доносио на штету Српске.

– Веома смо одлучни да одбранимо надлежности Републике Српске тако што ћемо одбити сваку врсту вануставног понашања и припремићемо посебну сјеницу која ће бити одржана у октобру – рекао је он.

Додик је нагласио да ће бити преипитана раније дата сагласност Републике Српске на одређене законе, као што је Закон о војсци, Закон о ВСТС и Закон о индиректним порезима.

– Реферираћемо се и на наметнуте одлуке високих представника, на свим нивоима, на нивоу Републике Српске и БиХ. На нивоу Републике Српске наметнуо је амандмане везано за Вијећу народа Републике Српске које није дио уставног аранжмана – истакао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести