НОВОСТИ

Додик гласао против свих тачака, Комшић и Џаферовић за

31/08/2021

На данашњој сједници Предсједништва БиХ за све тачке дневног реда гласали су предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић и бошњачки члан Шефик Џаферовић, док је против био српски члан Милорад Додик, саопштено је из ове институције.

 

Додик гласао против свих тачака

Додик гласао против свих тачака

 

Предсједништво БиХ, са два гласа за и једним против, није постигло консензус о одлукама из области спољне политике, те ће у складу са чланом 42 Пословника о раду Предсједништва БиХ, предсједавајући те тачке дневног реда уврстити на наредну сједницу као обавезне.

Са два гласа за и једним против Предсједништво није постигло консензус ни о одлукама из области покретања преговора за закључивање међународних споразума, прихватање споразума и одређивање потписника, те давање одобрења за закључивање споразума по одлуци Предсједништва БиХ.

У складу са чланом 42 Пословника о раду и ове тачке тачке дневног реда биће уврштене на наредну сједницу Предсједништва БиХ као обавезне.

Са два гласа за и једним против консензус није постигнут ни о одлукама из области одбране, с обзиром на то да је за доношење одлуке из области одбране, у складу са Пословником о раду Предсједништва БиХ, потребан консензус.

Пословником предвиђени консензус није постигнут ни о именовању чланова Управног одбора Централне банке БиХ.

Остале Вијести