НОВОСТИ

Додик: Добио сам позив из Тужилаштва БиХ (ВИДЕО)

20/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потврдио је да је Тужилаштво БиХ од СИПА затражило да га саслуша у вези са, како је рекао, наводним негирањем геноцида у Сребреници.

 

Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

Додик је у Мостару истакао да ако Савјет безбједности каже да је Кристија Шмит нови високи представник у БиХ, то ће бити прихваћено.

Све док се то не деси, каже, Шмит је странац који не може да доноси законе и намеће их у БиХ, без обзира на њихов садржај. То не може чак ни по бонским овлашћењима, закључио је Додик.

„Мислим да сам човјек против којег има највише кривичних пријава. Сваки дан нешто стиже. Видим да је из Тужилаштва БиХ од СИПА затражено да ме саслушају о наводном негирању геноцида у Сребреници. Ми једноставно не желимо имати странце који намећу законе, без обзира какви су садржаји закона. Очигледно је да се ми у Босни и Херцеговини никада нећемо договорити око тога“, навео је Додик.

Истакао је да Срби нису поданици и не желе да имају странце који ће о томе одлучивати.

„Неизабрани странац не може да доноси законе и намеће их, то не може чак и по бонским овлаштењима. И друга важна ствар, ми у БиХ немамо, формално правно гледано, а што се нас Срба и суштински тиче, ми немамо високог представника. Овај што је овдје, он се нешто фолира и нешто представља, али он није изабран на начин како је то предвиђено. Бошњацима то ваља, нама не ваља“, поручио је Додик.

Више у прилогу: ЛИНК

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести