НОВОСТИ

Додик за “Гардијан”: Нисам изабран да будем кукавица

29/11/2021

Нећу поклекнути пред пријетњама западних санкција поручио је то српски члан бх Предсједништва Милорад Додик у интервјуу за британски лист “Гардијан”. Поручује да би га санкције и смањење финансирања од стране ЕУ само приморале да прихвати понуде за инвестиције из Кине. А то му се каже и допада. О томе ће поручује бити говора и у Русији.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

– Када одем код Путина, нема захтјева. Он само каже, “У чему ја могу да помогнем?”. О чему год сам разговарао са њим, никада нисам био преварен. Не знам на чему другом да заснивам повјерење, ако не на томе. У разговору са кинеским лидером Си Ðинпингом би он такође рекао “Ако постоји нешто у чему могу да помогнем, ту сам” – изјавио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Поручио је Додик у интервјуу и да су у БиХ проблем направила четири неизабрана странца. Високи представник је тај, каже Додик, који је наметнуо 140 закона током мандата и тако узурпирао Дејтонски споразум у који ипак како каже и даље вјерује. У Дејтон и даље вјерују и у Русији зато ће се о томе говорити управ на овој важној адреси каже за РТРС Љубинка Милинчић, главни уредник редакције “Спутњик” Србија.

– Дејтонски споразум је закон, тапија Републике Српске и поштовање Дејтонског споразума мора свима бити најважније. Република Српска се бори за оно што је потписано и није чудо што се Русија укључује у ту борбу и што жели да се дође до онога до чега се мора доћи – рекла је Љубинка Милинчић, главни уредник редакције “Спутњик” Србија.

Не само о Дејтонском споразуму у Москви ће се говорити и о стању у региону, сматрају стручњаци. Ипак као најважније издвајају то што ће се чути глас Републике Српске.

– Сасвим сигурно то ће бити прави ставови који ће говорити о односу Русије према стању у региону,југоисточној Европи, то није само питање Републике Српске и Дејтона, Русија је и у питању Косова и Бриселског споразума и нека друга питања – каже Милош Шолаја, стручњак за међународне односе.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик током седмице боравиће у Москви. Разговраће се о свим важним питањима везаним за актуелну политичку ситуацију у БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести