НОВОСТИ

Додик: Камо среће да смо дио иницијативе “Отворени Балкан”

04/11/2021

Српски члан Предсједништва Бих Милорад Додик изразио је жаљење јер БиХ није дио иницијативе “Отворени Балкан” и истакао да је тај процес блокиран из Сарајева јер су муслимани мислили да је то нека подвала.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

– У томе је Република Српска заустављена, јер нека морбидна размишљања у Сарајеву спречавају прикључење тој иницијативи само зато што сумњају у неке подвале и преваре – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се за то лично залагао на сједници Предсједништва, те да је био усвојен приједлог да се БиХ придружи, али да је онда настала општа блокада те иницијативе.

– Сјећам се те сједнице, када смо рекли да приступамо тој иницијативи, то је значило да је то до сада требало да буде оперативно спроводиво, а ми смо далеко од тога, јер ови партнери, муслимани у Сарајеву, мисле да је то нека подвала и да представља још један атак на њих и њихова права, што није истина – рекао је Додик.

Он је напоменуо да се те блокаде не примјећују, него се само примећује када Република Српска не жели или неће да уради нешто.

– Камо среће да смо дио те иницијативе, али сигуран сам да ћемо једног дана бити – рекао је Додик.

Остале Вијести