НОВОСТИ

Додик: Комшић изнио личне ставове, иритира га прича о конститутивности народа

08/09/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ништа од онога што је данас Жељко Комшић рекао на састанку са амбасадорима ЕУ у БиХ, ни што је након тога саопштио не одражава став Предсједништва БиХ, већ искључиво његов лични став.

 

Милорад Додик

– Нико из Републике Српске није се обраћао влади Њемачке, па Комшић вјероватно ријеч ‘ми’ користи за њега и Џаферовића – рекао је Додик упитан да прокоментарише данашњи састанак Комшића са амбасадорима ЕУ у БиХ.

Додик је истакао да је Комшић обмануо дипломате акредитоване у БиХ да је на сцени блокада институција, знајући да то није тачно, додавши да представници Републике Српске у заједничким институцијама уредно иду на посао и обављају своје дужности.

– Прича о конститутивности народа, која је саставни дио Устава, очито је нешто што Комшића страшно иритира, јер одлично зна да конститутивност подразумијева представљање, а да он није представник народа на чију позицију је сјео. Још више га иритира што је странац на чију је помоћ рачунао одлично схватио превару којом Бошњаци по трећи пут у Предсједништво БиХ делегирају два члана – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је поновио да Кристијан Шмит није високи представник, нити је у БиХ дошао по процедури коју предвиђа Дејтонски мировни споразум и о његовом доласку нема сагласности Савјета безбједности УН и са њим нема разговара који се тиче БиХ.

– Чак и да је дошао у БиХ по утврђеним процедурама, он нема право да се бави ни европским питањима, ни изборним законодавством нити питањем конститутивности народа. То су све питања о којима треба да одлучују легално изабрани представници народа у БиХ – указао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести