НОВОСТИ

Додик: Лоше пролазе они који се не супроставе

27/09/2022

Сви они који са стране дођу у БиХ су “лажови”, а Британци стоје иза свега и они су разбили Европу, која је изгубила своје европске вриједности, јасан је српски члан бх. Предсједништва. Зато се, каже Додик, притисцима са запада треба супротставити јер лоше пролазе они који то не ураде.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

“Мени су говорили да ја морам да одустанем да ја морам да прихватим БИХ, да морам да прихватим да БИХ бира једног предсједника, а то би увијек био муслиман, а предсједник државе, сваке државе поа Уставу, може да зовне и каже сусједну земљу или неку далеку земљу да омогне војском да се ситуација у земљи среди, замислите како би то изгледало. Једном сам био у прилици да ми кажу добићеш највише одликовање ЕУ да прихватим да предам полицију, ја сам им рекао ја сам добио орден Св. Саве првог реда, мени не треба ваше одликовање”, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

 

О утицају странаца у БиХ, а на штету Републике Српске говори и посљедња одлука Уставног суда БиХ у којем сједе странци. Том суду, никада није дата ни надлежност ни овлашћење да одлучује шта јесте, а шта није “јавно добро”, поручио је професор уставног права. То је, каже Синиша Каран покушај преузимања овлашћења законодавне власти.

 

“Не можемо ми више ни рећи д је то Уставни суд, рекао бих политичко Сутавни суд, не знам у којем смислу да покажемо какав је то суд са два Хрвата и три странца кој идоноси такве важне и крупне одлуке. Ништа се неће промијенити у Републици Српској неће нестати имовина из тог разлога што БИХ нема имовину”, рекао је Синиша Каран, професор уставног права.

Уставни суд БиХ оспорио је Закон о непокретној имовини Републике Српске. Суд је утврдио да “Република Српска нема уставну надлежност за регулисање правне материје која је предмет Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске”, јер је то, како наводи, “надлежност БиХ”. Стигао је одговор из Републике Српске. Влада Републике Српске утврдиће и Народној скупштини предложити нови закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске.

Остале Вијести