НОВОСТИ

Додик најавио кривичну пријаву против Џаферовића

22/08/2022

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је кривичну пријаву против предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића уколико буде учествовао на међународној кримској платформи коју организује Министарство иностраних послова Украјине, те нагласио да је приватно учешће и изношење ставова пракса бошњачких политичара, чиме руше БиХ.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик, који је данас на ванредној сједници Предсједништва БиХ гласао против учешћа Џаферовића на сутрашњем онлајн самиту о међународној кримској платформи, истакао је да БиХ са таквом политиком не може успјети и не треба да успије.

“Сви примјећују да је то крај ове земље. Само се чека да се прогласи крај. Да ли ће он бити за двије, пет, десет година, то није важно. Али очигледно је да ова земља не може никако”, рекао је Додик за РТРС.

Он је напоменуо да предсједавајући Предсједништва БиХ нема ниједну улогу осим да технички закаже сједницу.

Додик је навео да Џаферовић није нашао за сходно да постави то питање на дневни ред сједнице Предсједништва БиХ, него да је он по сазнању тражио да буде одржана ванредна сједница и да је то учињено, са једном тачком – учествовати или не учествовати.

“Приватно учешће и приватно изношење ставова је пракса бошњачких политичара, чиме руше БиХ”, нагласио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести