НОВОСТИ

Додик: Нема одлука у Предсједништву док се не ријеши питање наметнутог закона Валентина Инцка

31/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да на данашњој сједници Предсједништва БиХ није донесена ниједна одлука, истичући да учествовање у раду није блокада и да је учешће могуће у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске док год се не дође до рјешења о закону који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Милорад Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

 

Додик је истакао да је закон неодржив и да га је НСРС укинула на простору Републике Српске, те је додао да се Српска озбиљно спрема да проведе такав налог Парламента Српске

Он је навео да на је на сједници Предсједништва био низ политичких и војних питања, истичући да ниједна одлука није донесена те да ће се неле тачке поново наћи на дневном реду сљедеће сједнице.

– Ако не буде договра о рјешењу за неметенуто питање и неуважавање Републике Српске остаћемо у овом капацитету и на наредној сједници гласати против, што значи да ће то отићи на сједницу НСРС и НСРС ће се одредити о тим питањима – истакао је Додик.

Додик је рекао и да се јуче консултовао са предсједником Парламента Српске те да је речено да је учешће на данашњој сједници Предсједништва БиХ у складу са закључцима НСРС.

Српски члан Предсједништва осврнуо се и на економску стабилност Српске.

Како је казао, економска стабилност је видљива у Српској, а о томе говоре и сами економски показатељи.

Остале Вијести