НОВОСТИ

Додик о учешћу Комшића на Самиту: Игнорисање институција (АУДИО)

04/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писма предсједници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, предсједнику Европског савјета Шарлу Мишелу, премијеру Словеније Јанези Јанши у којем је, поводом Самита ЕУ – западни Балкан указао да БиХ није донијела одлуку о учешћу на овом скупу, нити је именовала делегацију и дефинисала платформу.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Поводом најављеног учешћа предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића на овом самиту, који ће бити одржан 6. октобра на Брду код Крања, Додик је рекао да Комшић иступа приватно, јер је питање учешћа на таквим догађајима у директној надлежности Предсједништва БиХ, а уопште није заказана сједница на којој се о свему томе требало разговарати.

– Предсједавајући Предсједништва, када добије такав један позив за учешће, обавезан је да сазове сједницу и да Предсједништво одлучи у ком формату ће то ићи – да ли ће ићи сам предсједавајући са члановима кабинета остала два члана или ће ићи Предсједништво – рекао је Додик за РТРС.

Додик каже да је и овај пут све то изостало, као и у случају Комшићевог обраћања на Генералној скупштини УН, те да сви који су учествовали у сазивању овог самита, како каже, учествују у разбијању БиХ.

 

Аудио писмо можете погледати на овом линку

 

– Само немој да криве неког другог јер они дају допринос томе да се БиХ сама распадне. Можда им је то интерес, ја то сад не могу да тврдим, али је видљиво да се игноришу институције и да се не уважава БиХ и у том погледу мени су поруке савршено јасне – истакао је Додик.

Додик је писма упутио и свим шефовима држава ЕУ и земаља западног Балкана.

Остале Вијести