НОВОСТИ

Додик: Повући сагласности; Поштоваћу закључке НСРС

27/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да треба повући раније дате сагласности Републике Српске за формирање Оружаних снага, ВСТС и индиректних пореза.

 

Милорад Додик

 

– Вјерујем да би сједница НСРС могла да буде одржана половином сљедећег мјесеца и да ће на дневном реду бити сва питања на којима радне групе предано раде – рекао је Додик и поновио да Република Српска има своја права.

Он је истакао да ће поштовати и закључке Народне скупштине чија је посебна сједница данас заказана на његов захтјев.

Додик је рекао да је са предсједником Хрватске Зораном Милановићем јуче разговарао више од три сата те да су један другог упознали о свим важним политичким темамма у БиХ, Хрватској, региону и ЕУ.

– Разговор је резултовао приближавањем и утврђивањем заједничких ставова а то је да је неопходно обезбиједити стабилно и безбједно окружење у БиХ, које је предуслов и регионалне стабилности, те да стабилност није ако неки покушавају да актуелна неслагања у БиХ искористе као начин да дестабилизују ситуацију кривећи друге, а у суштини имајући намјеру да кроз то још више дезавуишу и разграде права конститутивних народа у БиХ – рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да су истакли значај конститутивних народа и њихових права, а указано је и да је дошло до низа материјалних кршења Устава БиХ.

Додик је најавио да ће Српска обезбиједити десет смјештајних обеката за породице које су остале без крова над главом у Глини и околини ако је могуће до зиме.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести