НОВОСТИ

Додик: Посјета Џаферовића Бијељини показује на који начин се окупљају пробосанске снаге (ВИДЕО)

20/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данашња посјета бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића Бијељини и састанак са градоначелником Љубишом Петровићем најбоље показују на који начин се окупљају пробосанске снаге.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Додик каже да није спорно да Џаферовић посјети бошњачку заједницу, али је да нова пракса имати такво гостопримство приликом доласка у локалну заједницу.

Додик истиче да је Џаферовић, као свједок злочина над Србима из Возуће, био дужан да их спријечи и пријави, али да то није урадио.

Додаје да је Џаферовић тада био начелник полиције у Зеници и да постоји записник те полиције у коме се каже да га је зауставила група муџахедина који су испред њега одсјекли главе српским војницима, а да он на то није ни реаговао нити пријавио.

– Несумњиво да кривица постоји и сада се постављња морално питање да ли је могуће да неко ко представља Бијељину у локалном смислу на овај начин се подсмијава и до краја сахрањује могућу одговорност Џаферовића за то што је учинио -рекао је Додик.

 

Видео можете погледати ОВДЈЕ

Остале Вијести