НОВОСТИ

Додик: Поџићево отказивање војне вјежбе са Србијом фронтални напад на српски народ (ВИДЕО/АУДИО)

04/10/2021

Поводом једностране одлуке министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића, о одгађању заједничке војне вјежбе Војске Србије и Оружаних снага БиХ која је требало да буде одржана на Мањачи крајем седмице, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Поџић овим учинио кривично дјело злоупотребе надлежности и овлашћења.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

 

Ово је, истиче, фронтални напад на Србију и српски народ, његова права и његове интересе.

 

Аудио прилог са РТРС-а можете погледати на овом линку

 

– Поџић није имао овлашћење Предсједништва и тиме је учинио кривично дјело злоупотребе надлежности и на тај начин ће бити третирано ово питање. С друге стране, ово је чисти акт мржње према српском народу и Србији као држави. Све вријеме се покушава, након доношења одлуке у Предсједништву, да се опструише оваква одлука и сада потпуно неовлашћено, наводећи разлоге који не стоје – навео је Додик за РТРС.

Поџић је, каже Додик, покушао да изманипулише јавност и вјероватно под политичким утицајем /предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка/ Комшића и /бошњачког члана Шефика/ Џаферовића, донесе једну такву незакониту одлуку.

– Жао ми је због тога. Очигледно да ће ово довести до усложњавања комплетних односа, још додатно на нивоу БиХ – оцијенио је Додик.

 

Видео прилог са РТРС-а можете погледати на овом линку

 

Додик истиче да је “очигледно да је ово фронтални напад на српски народ и његова права и његове интересе, а наш интерес и право је било да уживамо у војној заједничкој војној вјежби”.

Ово је, наглашава он, апсолутно уперено против свега што је српско, “јер се Поџић представља као министар одбране БиХ и тиме је показао уски приступ проблемима у БиХ”.

– И ово ме само охрабрује у настојању да ће Република Српска схватити да је неопходно да повучемо нашу сагласност о формирању Оружаних снага БиХ и да вратимо нашу надлежност у оквире Српске везано за војску и да приступимо формирању Војске Републике Српске у складу са Уставом БиХ и Уставом Републике Српске – истакао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести