НОВОСТИ

Додик: Присуствујем сједницама, али не гласам како би Џаферовић и Комшић жељели

14/10/2021

У Сарајеву кажу блокада институција, што није тачно. Присуствујем сједницама, а што гласам против, и што није по вољи преостала два члана, то није мој проблем, поручио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у нашој емисији Телеринг.

Милорад Додик

Истакао је да је у понедјељак сједница Предсједништва БиХ.

– Предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић је на дневни ред ставио свашта, па и уговор о Исламској заједници. Предвиђено је да у неколико тачака присуствује и министарска спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић. Устаћу од стола и сјести са стране док она реферише. Нема потребе да сједим за истим столом. Кад дође гласање, гласаћу против, шта год рекла. Они кажу блокада, није блокада, ја сам на сједници, а што нећу да гласам како њих двојица то мисле, то није блокада, већ тако Предсједништво БиХ треба да функционише – истакао је Додик.

Додик се осврнуо и на неодржану заједничку војну вјежу Оружаних снага и Војске Србије.

– Била је одлука да се одржи штабна вјежба САД и Оружаних снага. Рекао сам може, али да се одржи и са Војском Србије. Донијели смо у истом тренутку да се обје вјежбе одрже. Пустимо да се одржи ова прва, а када је на ред дошла вјежба са Србијом, онда се све опструише, ван свих уставних овлашћења – нагласио је Додик.

Остале Вијести