НОВОСТИ

Додик: Продужити мандат ЕУФОР-у, али Шмит нема шта да тражи

02/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да нема ништа против да Савјет безбједности УН продужи мандат ЕУФОР-у у БиХ, али да високи представник нема више шта да тражи у БиХ.

 

Милорад Додик

 

Коментаришући предстојећу сједницу Савјета безбједности УН о стању у БиХ, Додик је новинарима у Бањалуци рекао да се овај пут дефинитивно одлучује да ли има или нема високог представника у БиХ.

“Ја мислим да високог представника нема и неће га ни бити! Све оно што би он доносио и пријетње да би користио бонска овлаштења – нека користи, то нема никаквог значаја у Републици Српској”, истакао је Додик.

Додик је поновио да Шмит треба да оде у Савјет безбједности УН и прибави потврду да је именован, онда ће се овдје разговарати.

“Шмит је искључиво у функцији муслимана и спровођења њихове политике у БиХ. Оно што је он написао у свом извјештају Савјету безбједности УН је пуно клеветања Срба и Републике Српске и понешто Хрвата”, истакао је Додик.

Он је навео да у Шмитовом извјештају нема готово пасуса да није оклеветана Република Српска и Милорад Додик.

“Шмит је само у функцији оправдања муслиманских интереса овдје, а његов извјештај је пун лажи, нетачности и спекулација и зато неће проћи у Савјету безбједности УН”, поновио је Додик.

Он је додао да је Шмит политички мотивисан, те да би требало да штити слово Дејтонског споразума.

Остале Вијести