НОВОСТИ

Додик-Рајнтерстен: БиХ се мора вратити политички дијалог

13/12/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се у БиХ мора вратити политички дијалог, који је замро због интервенционизма међународне заједнице и неуставног понашања Уставног суда БиХ, те нагласио да је таква пракса неодржива.

 

Додик – Рајнтерстен

 

Током данашњег разговора са амбасадором Норвешке у БиХ Олавом Рајнтерстеном, у Бањалуци, Додик је истакао да Република Српска није против БиХ, већ је за ону БиХ која је дефинисана Уставом.

Српски члан Предсједништва БиХ информисао је норвешког амбасадора о активностима које је провела Народна скупштина Републике Српске прије неколико дана и поновио да је Српска снажно привржена поштовању Устава БиХ и Дејтонског мировног споразума.

На састанку је било ријечи и о функционисању ОХР-а, за који Додик сматра да је након 26 година дио проблема, а не дио рјешења у БиХ, саопштено је из кабиета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да Република Српска неће промијенити став о Кристијану Шмиту за којег сматра да није изабран у складу са прописаним процедурама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести