НОВОСТИ

Додик: Савчић неће лежати у притвору

10/08/2021

Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да Миломир Савчић неће лежати у притвору.

 

Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик

Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик

 

 

Додик је на трибини “Инцков закон – крај Српске или распад БиХ”, поручио да се Дудаковић шета слободно, а генерал Савчић треба да лежи у притвору само зато што је рекао да не прихвата наметнуте истине.

“Имате доказе да је Насер Орић лично убијао и није провео ни дана у притвору,а сада Миломиру Савчићу предсједнику БОРС-а само зато што је рекао да не прихвата наметнуте истине одређује се притвор. А генерали попут Дудаковића ходају слободно, долазе на суд, а овај треба да лежи у притвору. Наравно да неће лежати у притвору”, рекао је Додик.

Спреман сам да се жртвујем за Републику Српску каже Додик и поручује да неће да ћути на наметања, па макар добио и санкције.

“Ја радим против овакве БиХ. Она не одговара српском народу. Оваква БиХ је неприхватљива за Србе, нама је била прихватљива онаква каква је била у Уставу. Али ово како иде, ово води више распаду БиХ него очувању, а Република Српска неће нестати”, рекао је Додик.

“Захтјев Тужилаштва БиХ о хрватским генералима је подвала”

Говорећи о захтјеву Тужилаштва БиХ према Хрватској у вези са испитивањем одговорности хрватских генерала због акције “Бљесак” Додик је рекао да сматра да је то подвала.

“То је ствар тужилаштва, то све превише касни, неки од њих су умрли, нису живи. Ми нисмо ни обавијештени о томе, нити било шта знамо о томе”, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је додао да је апсолутно јасно да Суд и Тужилаштво, такви какви су нелегални, још покушавају да легализују ствари, али да је “то је једна клацкалица у којој се ништа неће десити”.

“Ми треба овдје да се изјашњавамо `за` или `против`. Ја немам повјерења у Суд и Тужилаштво ни у чему, па ни у томе. Мислим да је и ово подвала. Јер, поставља се логично питање – зашто то нисте урадили прије пет, шест, 10 година? Шта сада радите, о чему се ради? Колико знам, са оне листе три генерала су већ мртва”, рекао је Додик.

Када је ријеч о недавном састанку руководства и опозиције Републике Српске у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем и дијелом опозиције у Србији, Додик је рекао да присуство и тог дијела опозиције Србије може да допринесе српском јединству.

Он је истакао да су Срби важан народ на Балкану и да је присуство српског народа у Републици Српској свакако важна тема која треба да буде увијек на дневном реду, те захвалио што је Вучић позвао опозицију у Србији да присуствује том састанку.

“Мислим да су погријешили они који нису били присутни. Али, то су више анимозитети у оквиру Србије. Примарно је било да се разговара на ту тему. Овако су нам /они који нису присуствовали састанку/ послали поруку да напросто њих не занима Република Српска”, рекао је Додик.

Он је навео да су представници опозиције Србије који су присуствовали састанку послали поруку да разумију позицију Српске, да треба чувати јединство и да се треба супротставити наметнутим одлукама, те да су сви били коректни, на чему се свима захваљује.

“А ови који нису дошли, они су нам послали у ствари поруку да их се уопште не тичемо, да смо ми за њих нешто далеко, небитно и да они имају своје агенде у којима у будућности није на дневном реду Република Српска”, рекао је Додик.

Извор: АТВ

Остале Вијести