НОВОСТИ

Додик: Сазнаће се и шта ће Шаровић и Иванић добити заузврат од Ескобара

29/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да нико не спори Мирку Шаровићу да се састаје или разговара са било ким, али уколико такви разговори остану тајна, као у случају са Грабријелом Ескобаром, јавност има право да сумња у садржај разговора.

 

Милорад Додик

Милорад Додик

– Ја своје састанке и разговоре, посебно на таквом нивоу, објавим, управо да јавност Републике Српске буде укључена у све процесе. Када сам недавно прочитао шта говоре Мирко Шаровић и Младен Иванић, рекао сам да нема ништа тајно што неће бити јавно и захваљујући Ескобару јавност је сазнала да је он звао опозиционе лидере да лобира да не подрже српско јединство и моју иницијативу за враћање надлежности – истакао је Додик за Срну.

Он је нагласио да је то тек дио разговора, а за јавност у Републици Српској много је важно да лидери опозиције кажу шта су од Ескобара тражили заузврат.

– Да ли су тражили санкције за Републику Српску или за Додика, да ли су тражили да дођу на власт на спекулативан начин…!? Сазнаћемо и то, нека не брину јунаци из опозиције – рекао је Додик.

Остале Вијести