НОВОСТИ

Додик: Сарадња са Хрватима корисна за Српску (ВИДЕО)

02/02/2022

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић је реалан и рационалан политичар и мени је веома драго што је био на посебној сједници Народне скупштине Српске, нагласио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику 2.

 

Milorad Dodik

Милорад Додик

 

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић еома је јасно рекао своје ставове на посебној сједници НСРС.

Додик је истакао да је сарадња са Хрватима корисна за Српску.

– Човић је рекао је да мене и њега често повезују, али он је сам нагласио да више сједи са Бакиром Изетбеговићем него са Милорадом Додиком. Веома сам захвалан што је дошао и то говорио. Он је пријатељ и Срба и Бошњака. Адекватно заступа своје интересе. Када би слушали глас опозиције, ако је ишта вриједило на посебној сједници онда је то ово што је истакао Драган Човић, поручивши посланицима да чувају Републику Српску – истакао је Додик.

 

ВИДЕО: ОВДЈЕ

 

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је за вријеме владавине СДС-а Република Српска била изложена притисцима ХДЗ-а, СДА, али и међународне заједнице.

– Како би се данас према нама односили Европска унија, НАТО, међународна заједница да ми мајоризујемо Хрвате као што то раде Бошњаци? Како би се хрватска држава и политика односила према Републици Српској? Да ли би чули предсједника Милановића који говори веома рационално и тачно. За нас је веома корисно да сарађујемо, и да та сарадња никада није била усмјерено против Бошњака – рекао је Додик.

Он је напоменуо да поштује Бошњаке у БиХ, али не и њихове политике.

– Они теже да БиХ буде национална држава, и по том концепту Срби и Хрвати би требали да буду мањина, што ми никада нећемо дозволити – поручио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести