НОВОСТИ

Додик: Сарајево блокира приступ “Отвореном Балкану”, мисле да је подвала

04/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је жаљење јер БиХ није дио иницијативе “Отворени Балкан” и истакао да је тај процес блокиран из Сарајева јер су муслимани мислили да је то нека подвала.

 

Отворени Балкан

“У томе је Република Српска заустављена, јер нека морбидна размишљања у Сарајеву спречавају прикључење тој иницијативи само зато што сумњају у неке подвале и преваре”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се за то лично залагао на сједници Предсједништва, те да је био усвојен приједлог да се БиХ придружи, али да је онда настала општа блокада те иницијативе.

“Сјећам се те сједнице, када смо рекли да приступамо тој иницијативи, то је значило да је то до сада требало да буде оперативно спроводиво, а ми смо далеко од тога, јер ови партнери, муслимани у Сарајеву, мисле да је то нека подвала и да представља још један атак на њих и њихова права, што није истина”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да се те блокаде не примјећују, него се само примећује када Република Српска не жели или неће да уради нешто.

“Камо среће да смо дио те иницијативе, али сигуран сам да ћемо једног дана бити”, рекао је Додик.

Тагови:

Остале Вијести