НОВОСТИ

Додик Са Вучићем о дешавања у БиХ и придруживању Српске “отвореном Балкану”

02/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће руководство Републике Српске на предстојећем састанку у Београду упознати предсједника Србије Александра Вучића о посљедњим дешавањима у БиХ и Српској, као и о могућности да се Република Српска приближи иницијативи “мини-Шенген”, односно “отворени Балкан”.

 

Александар Вучић,  Милорад Додик

Предсједник Србије Александар Вучић, Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик

 

„Без обзира да ли муслимани хоће или неће, морамо да видимо на који начин можемо да се приближимо овој регионалној иницијативи“, рекао је Додик.

Он је нагласио да због Сарајева и муслимана који су одбили да БиХ буде дио ове иницијативе Република Српска сада трпи штету и камиони стоје на Дрини сатима, умјесто да брзо пролазе.

„То је ефекат политике Сарајева и муслиманског односа према Србији. Срби у БиХ су од те исте БиХ добили само штету, муку, патњу и наметнута рјешења. Зато треба честитати Вучићу и осталим лидерима који су успоставили нови систем функционисања на Балкану“, рекао је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић раније је најавио да ће 4. августа у Београду примити највише званичнике Републике Српске и с њима размотрити актуелну ситуацију у БиХ, која се усложила након што је одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо допуну Кривичног закона БиХ “о забрани негирања геноцида”.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести