НОВОСТИ

Додик: Спасавам уставну БиХ, Шмитов извјештај у УН – апсурд

01/11/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да он не разбија, него спасава уставну БиХ.

 

Милорад Додик

 

Додик је рекао да ће Република Српска законом суспендовати 140 наметнутих рјешења и то у року од два, три или четири мјесеца да не би настале правне празнине, док Српска не обезбиједи потребну легислативу.

Он је нагласио да би у БиХ свима живот био бољи да Српској нису отимана права.
“Правили су експеримент, илузију, зато смо ту гдје јесмо, заглављени”, навео је Додик.

Према његовим ријечима, да је постојао чист рачун, искрен разговор, бавили би се животом, радили конкретне послове и свима би било боље, па и онима који подмећу провидну бајку да до бољег живота води “функционална БиХ”.

У интервјуу за “Политику” Додик је рекао да се из БиХ већ 30 година шаље једино порука нестабилности, умјесто да се сви држе Устава и да свако ради у складу са својим ингеренцијама.

Поводом извјештаја Кристијана Шмита пред Савјетом безбједности УН, српски члан Предсједништва БиХ је рекао да је то још један апсурд у којем извјештај поднеси неизабрани дипломата.

– То говори да је свијет у нереду. Ми нећемо средити свијет, можемо само да извлачимо закључке и да се сагнемо испод радара, али да не дозволимо да поред нас прођу прилике и да нас заплаше на основу “славе” стечене на ранијој строгоћи – рекао је Додик

Остале Вијести