НОВОСТИ

Додик: Српска поштује своје законе, не прихватамо наметања

13/10/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за РТРС да ће Република Српска поштовати своје законе, те да не прихвата закон који је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко, што је показала и доношењем Закона о непримјењивању одлуке високог представника.

 

Милорад Додик

 

Додик је поручио да нико нема право да намеће законе, те да је апсолутно неприхватљиво да такав закон буде наметнут.

– Још важније је имплементација. Уставни суд Републике Српске је рекао да је то у реду, прихватили смо процедуру. Вјероватно ће то доћи до Уставног суда БиХ, који ће по инерцији све што је донесено у Републици Српској сматрати неважећим, али ја морам да поручим да ће закон који је усвојила Народна скупштина Српске важити. Након тога, нема потребе да поново идемо у НСРС – рекао је Додик.

Он је истакао да ће Република Српска обезбиједити поштовање својих закона.

Подсјећамо, у Републици Српској престају да важе измјене Кривичног закона БиХ, које је у форми одлуке донио бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко, а којима се кривично кажњава негирање геноцида и других злочина.

У Службеном гласнику објављен је Указ којим је предсједница Српске Жељка Цвијановић прогласила Закон о непримјењивању одлуке високог представника, којом се доноси закон о допуни Кривичног закона БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести