НОВОСТИ

Додик: Суштина закључака – забранити да се Српска назива геноцидном творевином (ВИДЕО)

02/02/2022

Суштина скупштинских закључака са посебне сједнице је да ће се предложити закон којим ће бити забрањено да се колективитети као што је Република Српска, па и БиХ, називају геноцидном творевином и да се конститутивни народи и појединци називају геноцидним, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, гостујући у Дневнику 2.

 

Milorad Dodik

Милорад Додик

 

– Сада по наметнутом “Инцковом закону” то немамо. Желим да нагласим да нико није легализовао тај “Инцков закон” – каже Додик.

Истако је велики значај јучерашње посебне сједнице Народне скупштине.

– Не враћамо се у институције БиХ. Скупштина је рекла да разлози нису престали и то су они разлози који су нас довели у позицију да прије шест мјесеци кажемо да не само да нећемо одлучивати, већ да нећемо бити ни присутни на сједницима заједничких институција. Могу да учествују наши представници, али да се држе става Народне скупштине, Владе Српске и наравно предсједнице Републике Српске – рекао је Додик.

 

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик наглашава да је то већ донесено у ранијим закључцима.

 

– Имате у члану 4, да ћемо учествовати у раду у тачкама који су у интересу за Републику Српску, као што сутра имате у Представничком дому три развојна програма и неколико десетина милиона марака које треба Српска да повуче. Без тих формалних процедура не би то имали – рекао је Додик.

 

ВИДЕО: ОВДЈЕ

 

Он је подвукао да опозиција у Републици Српској не зна шта хоће, те додао да они заједно са Ескобаром руше јединство у Српској.

– Њихова једина политика је Милорад Додик. Мржња према мени им је већа од љубави према Републици Српској. И то се најбоље видјело на јучерашњој сједници када су се бунили што ја нисам први говорио, иако то нема никакве везе. О томе не одлучујем ја, али да сам говорио први, знате да би се само закачили за моје изјаве, и да тако често сједнице одлазе у другом смјеру, што само показује да сам им ја једини циљ – подвукао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести